Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2015 » Вересень » 2 » День знань 2015
10:39
День знань 2015

Мандрівку до країни знань розпочато!

1 вересня, у Всесвітній день знань Білівська шкільна родина вкотре поповнилася новими вихованцями. Цьогоріч сільська альма-матер прийняла до своїх лав аж двадцять дев’ятеро маленьких першокласників. По-дитячому соромившись, дітки ховали свої личка за пишними святковими букетами, розуміючи, що на сьогоднішньому святі всі погляди прикуті саме до них.

На просторому шкільному подвір’ї, у свято Першого дзвоника не було де яблуку впасти: схвильовані діти та батьки, заклопотані вчителі. Розпочався День знань з традиційного кола пошани винуватців свята під вишитими рушниками своїх батьків та під руку з дорослими одинадцятикласниками. За тим вчорашні вихованці дитсадка зайняли свої законні місця на новому для них шкільному подвір’ї поряд із першою вчителькою. Поблагословив на добрий почин у викладанні та здобуванні шкільних знань дітей та вчителів настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Богдан Верхомій. Після молитви та освячення всіх присутніх Святою водою, Всечесний отець сказав слова привітання із Днем знань. Опісля до дітей звернулися Білівський сільський голова Володимир Шматько та директор Білівської ЗОШ І-ІІІ ст. Юрій Яровий. Сільський керманич відзначив важливість доброго навчання дітей для розбудови європейської України. Директор навчального закладу в свою чергу похвалив здобутки учнів та вчителів та високі місця зайняті у предметних олімпіадах.

Слово було надане й учням, які скоро покинуть стіни рідної школи, і учням, які щойно переступили її пороги. Слова пісень та віршів, які лунали з вуст школярів, були підібрані з добрим гумором та іронією, тому не раз змушували присутніх посміхнутися.

Зрозуміло, що жоден День знань не може пройти без галасливого, як сама дітвора, звуку шкільного дзвоника. У Білівській школі теж не зраджують традиціям. Право продзвеніти першими у дзвоник було надане випускнику Гевку  Тарасу та першокласниці Пелехатої Оленки. За тим кожен із новоприбулих школярів пройшов під заквітчаною аркою та продзвенів у свій перший шкільний дзвінок.

Безліч музичних подарунків були презентовані в цей день учнями середніх класів. Жартівлива пісенька про шкільну симпатію, композиція про шкільні роки, дитячий гімн «Україна – це я», патріотична пісня про любов до Батьківщини звучали у виконанні місцевих талантів Івася Сущинського, Гнатюк Христинки, Винничин Насті, Фундитус Насті та Фірман Юлії.

Також на свято завітала Королева знань, яка попри прохання шкільних персонажів Ліні, Шпаргалки та Одиниці взяти їх з собою у країну знань, висловила думку про те, що учні мають бути чесними та працьовитими.

Після декількох завершальних кіл пошани, під оплески публіки, повноправні учні Білівської школи на чолі з першою вчителькою Світланою Андріївною поспішили  у клас.

Як починався, так і закінчувався День знань у Білівській школі– державним гімном України. Притиснувши руку до серця, кожен, будь це дорослий чи навіть дитина, своїм виглядом показував, що зовсім по-іншому сприймає головну українську пісню. А згодом хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто поклав своє життя, аби «Ще не вмерла України» завжди гордо звучало на вільній українській землі.

Дорогі діти, будьте хорошим продовженням своїх батьків, не зрадьте принципів, заради яких безстрашно борються наші солдати, творіть нове краще майбутнє! Бог нам в поміч! Слава Україні!

Аліна Сокальська

Фото

Переглядів: 685 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan