Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2017 » Червень » 23 » Друга екскурсія пройшла чудово!
12:45
Друга екскурсія пройшла чудово!

20 червня ми продовжили подорож по селі Біла. Наш маршрут проходив по таких місцях:

  • Криниця Божественої Любові;
  • Перший залізобетонний міст у Білій;
  • Новий залізобетонний міст;
  • Капличка Святого Антонія;
  • Вольєр біля Лебедєва.

Цю екскурсію ми проїздили машиною. Оскільки маршрут був великий і гуртківці не змогли б обійти усе ногами. Сьогодні керівник гуртка Ірина Ковальчук була і за шофера, Сергій Коцан був за фотографа, а Наталя Коцан за гіда. На цю екскурсію прийшло чотирнадцять дітей.

Отож ми розпочали з Криниця Божественої Любові, її освятили 23 вересня 2012 року. Матір Божа зупинилася над животворною криницею, готова обійняти кожного, хто прийде до витоку Божественної Любові. А ангел – охоронець із квіткою в руках допомагає Богородиці в ЇЇ миротворчій місії. Роман Пеньковський  є організатор і спонсор збудування кринички. Завдяки йому жителі та приїжджі можуть насолоджуватися такою красотою.

Далі ми оглядали залізобетонні мости, які знаходяться один біля одного. Спочатку ми дізналися, що у 1968 році було створено старий міст, а у 1972 році в експлуатацію введено новий міст. (діткам було цікаво, вони вираховували скільки років проіснував старий міст…).

По дорозі ми зупинилися біля каплички Святого Антонія. Побачили в середині каплички його фігуру з маленьким Ісусом  на руках. Антоній Падевський, опікун подорожніх, покровитель мандрівників. Гуртківці щиро помолилися до Нього  за щасливу дорогу і  ми вирушили далі. Дорога до вольєра була цікавою, адже дітки давали багато запитань, їм усе хотілося знати.

Про екскурсію вольєром ми домовлялися з лісничим Білецького лісництва Михайлом Демковичом, адже територія вольєра обгороджена дерев’яними стовпами, натягнута сітка і звірі ходять по його території. Михайло Миколайович пішов нам на зустріч і організував перебування у вольєрі. Коли ми прибули на місце нас зустрів єгер Білецького лісництва і разом з майстром лісу Тарасом Афтанащуком провели екскурсію вольєром. Діти радо спостерігали за звірями. Вони побачили сім’ї диких кабанів, оленів, козуль.  Жителі лісу привітно і з подивом дивилися на гуртківців, діти щиро до них усміхались і фотографували. Після екскурсії і цікавої розповіді для гуртківців влаштували пікнік, пожарили бараболю, сардельки. Продовжився відпочинок запальними іграми.  Час пролетів дуже швидко, усі втомлені і щасливі повернулися додому!

Дякуємо працівникам Білецького лісництва за підтримку!

Переглядів: 382 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan