Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2016 » Березень » 31 » По сторінках історії
21:47
По сторінках історії

25 березня у приміщенні школи відбувся відкритий урок присвячений книгам з історії нашого краю, автором яких є Петро Степанович Федоришин. Організаторами стали Ольга Тарасівна  Скрипник, Ольга Володимирівна Хитра. Були запрошені гості з інших шкіл, також приїхав і Петро Степанович.

     Відкрили свято такими словами: «Для нас найдорожче, найкраще у світі наше рідне село. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть і працюють наші батьки. Тут корінь нашого славного роду українського!». А дальше, як і годиться вручили каравай гостю. Показали декілька сценок, які були описані у книгах. Діти, у яких були ролі істориків, коротко ознайомили з історією села. Також розповіли походження вулиць. І звичайно не забули відомих постатей, які прославили нашу землю, наше село. Згадали: Болехівського Петра,отця Степана Чеховського, Ковбасюка Богдана, Кутеня Степана, Бандуру Мирослава, Поліщука Ореста, Петра Федоришина. Говорячи про Петра Степановича, можна охарактеризувати його, як надзвичайно скромного, наділеного мудрістю і любов’ю до свого рідного краю. Що ж спонукало його до написання книги? Сам автор зізнався «Це слід було зробити давно. Вчора – написати книгу про найбільше село Тернопільського краю. Позавчора – коли, ще жили люди, котрі добре пам’ятали австрійські, польські, радянські часи. Але так буває часто – переносиш на потім: будні вносять свої корективи, продовжуються нові проблеми і ситуації. Час пройшов і я зрозумів, що книжка потрібна. Усім, кого цікавить історія сім`ї, родини, села. Кого хвилює доля України і рідного краю. Потрібна вона насамперед молодим, бо чи заслужили вони майбутнє, не знаючи минулого і чи простять їм невігластво батьки, діди, прадіди, які поклали здоров’я на вівтар незалежності,  освятили його найціннішим – життя».

  Згадуючи історію, не можливо було обійти і сьогодення. Час коли в Україні іде війна і хтось повинен захищати її. У нашому селі є такі люди, які не побоялись за своє життя і мужньо відправились на захист Батьківщини. На цьому відкритому уроці згадали імена цих білян.

  Відкритий урок пройшов чудово, усі із захопленням спостерігали за дійством, хочеться сказати лише одне: «Ми повинні зробити усе. Щоб не забути коріння свого роду, щоб нашу історію нам і нашим дітям не розказував чужинець!».  

Переглядів: 520 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan