Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Грудень » 19 » Новини
11:14
Новини

Вітамінні «бомби» Білецького виробництва для воїнів АТО

Уже третій раз поспіль місцеві господині зі села Біла збираються разом, щоби зготувати вітамінні суміші і передати солдатам на Схід. Проходять такі кулінарні майстерні у приміщенні катихетичного класу при Церкві Воздвиження Чесного Хреста щочетверга о 16.00.

Засновником та ідейним натхненником такого благочинства є дружина настоятеля храму о. Володимира Заболотного пані Наталя. Три тижні тому на черговій репетиції церковного хору вона подала ідею, а вже у перший четвер побачила її колосальну підтримку серед прихожан. З моменту оголошення жителі почали відкликатися  і приносити продукти необхідні для приготування сумішей: родзинки, горіхи, курагу, інжир, лимони, мед, шоколад тощо. Ба навіть із сусідньої Польщі за сприянням одного з місцевих жителів надійшов чималий запас родзинок.

Близько четвертої години дня у катехитичному класі збираються жінки. Перед початком роботи відбувається загальна молитва. Звертаючись до Всевишнього, жінки просять миру для України та всієї землі, швидшого завершення воєнних дій,  повернення воїнів додому цілими та неушкодженими.

Декотрі підготовлені заздалегідь пані Наталею продукти, очищають і мелють, декотрі одразу мелють. Потім всі інгредієнти перемішують до утворення однорідної маси. Далі готову масу поміщають у невеличкі поліетиленові пакети і складають у ящики. Щодо сухих сумішей, то їх інгредієнти (шоколад, родзинки, горіхи, курага, інжир), також уже очищені та помиті, без проведення додаткових харчових операцій поміщають у такі ж пакети. Розмір пакетів для сумішей пані Наталя аргументує так: «Аби кожен солдат, який йде у розвідку, міг помістити пакетик із сумішшю в кишеню бронежилета і підтримувати свої сили таким потужним вітамінним зарядом протягом 10-12 годин».

Перед відправленням до волонтерських штабів у Чорткові ящики ретельно запаковують, прикріплюючи зверху дві листівки: одну з побажаннями для солдатів, іншу із зображенням інгредієнтів даних сумішей.

Наступного разу учасники благодійного приготування зберуться уже перед Різдвом, тому замість однієї порції  на їхніх третіх сходинах було виготовлено дві. Загалом протягом трьох разів було виготовлено близько 130 кг сумішей.

 

 

Білівчанки свято вірять, що вітамінні бомби, зроблені з Божою поміччю і щирою любов’ю неодмінно допоможуть вистояти солдатам у найлютіші морози, вберегти своє здоров’я і повернутися додому живими.

Аліна Сокальська

Переглядів: 538 | Додав: Alison | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan