Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Травень » 30 » Новини
15:31
Новини

«Прощавай, наш дитячий садок, нас у школі чекає урок!»

Своє перше у житті свято випускного, уже дорослі вихованці ДНЗ «Сонечко», відсвяткували 29 травня.

Веселих малюків, які ще вчора кружляли у казковому пориві дитинства та безтурботності, в цей день було просто не впізнати. Дівчата у красивих сукенках та з елегантними зачісками походили на казкових принцес, а хлопці у модних костюмах та різнобарвних краватках − на їхніх прекрасних принців.

Навіть той факт, що у селі тимчасово була відключена електроенергія, не міг зіпсувати справжнього святкового настрою. Процес освячення, нещодавно встановленого на території садку дитячого майданчика, який мав відбутися після дійства, всечесні отці о. Володимир та о. Богдан провели перед випускним. А після того, як спеціалісти полагодили поломку, через яку без електроенергії залишився практично весь район, розпочалося довгоочікуване свято.

Проводжати дітей із країни дитинства до країни знань, завітали не тільки люблячі батьки, але й родичі та просто небайдужі мешканці села. Свої вітання принесли і запрошені гості − о. Богдан Верхомій, сільський голова Володимир Шматько та майбутня перша вчителька дітей, Божагора Галина Андріївна. Ще один гість о. Володимир Заболотний через певні обставини не зміг бути присутнім на випускному. Особливим трепетом та щемом наповнилося свято, бо стіни садочку покидали не тільки його галасливі вихованці, але й серце та душа закладу, завідуюча Мельничук Віра Михайлівна і людина, яка докладала всіх зусиль, щоби малюки були ситими та задоволеними, кухар Шикульська Любов Петрівна.

Випускний став не черговим дитсадківським святом, а справжнісінькою підготовкою до шкільних буднів. Адже, як тільки проминуть теплі літні місяці, для колишніх малюків продзвенить перший у їх житті шкільний дзвінок. Тому, діти демонстрували всім свої яскраві портфелі, репетирували перший день у школі та прощалися з улюбленими іграшками, якими відтепер бавитимуться інші діти.

Багато зворушливих слів пташкою злітали з вуст маленьких випускників. Малеча дякувала дитсадку, який став для них рідним, вихователям, які піклувалися про них, батькам, які подарували їм життя.

Можливість повернутися в минуле та заглянути у майбутнє подарувала дітям Фея Часу, яка завітала в гості з Чарівним Годинником в руках. Також діти поділилися з присутніми найсокровеннішим – розповіли, ким хочуть стати, коли виростуть. Отож, хтось бажає лікувати людей, хтось мріє дефілювати по подіуму, а комусь не терпиться заробити багато грошей і стати бізнесменом.

Як відомо, вихованці дитсадка «Сонечко» − знані танцюристи та співаки. Тож, як могло обійтися їхнє останнє свято у рідному закладі без мелодійних пісень та хитромудрих танців у власному виконанні. За це талановитих діток і винагородили щедрими оплесками.

Попри те, що діти покидають стіни дитсадка, всі урочистості були як для справжніх випускників школи: вручення грамот та медалей, прохід під рушниками. 

Своє вітальне слово сказали і найдорожчі люди маленьких випускників – їхні батьки. Мамі Артемка Супруна поручили звернутися від імені батьків до дітей та їхніх вихователів. Зі всією материнською ніжністю, жінка говорила дуже зворушливі слова. Та, найбільш хвилюючим моментом стали сльози щастя, яких не в змозі була стримати любляча мама. Захоплююче видовище! Та й у глядацькому залі на щоках батьків вмить замиготіли прозорі краплинки.

Ось, і залишилося позаду безтурботне дитинство з його безкінечними іграми та розвагами. Попереду на дітлахів чекають цікаві та нелегкі шкільні роки. А поки що можна відпочивати, насолоджуватися красним літечком, яке ось-ось постукає у двері. Щоб у вересні, з новими силами і мріями прийти на свій перший у житті шкільний урок.

Аліна Сокальська

Фото

Переглядів: 545 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan