Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Січень » 30 » Новини
17:52
Новини

Останні новини з січневої сесії

Засідання сесії сільської ради відбулося 31 січня. Крім депутатів села Біла, на засіданні були присутні й більша частина працівників сільської ради, декотрі з них доповідали з певних питань.

 На порядку денному стояли наступні питання: звіт про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку села за 2013 рік; затвердження програми соціально-економічного та культурного розвитку села на 2014 рік; звіт про виконання сільського бюджету за  2013 рік; затвердження бюджету на 2014 рік; затвердження штатних розписів Білівської сільської ради та установ Білівської сільської ради; план роботи сільської ради на 2014 рік; встановлення  батьківської плати за відвідування дітей в  дошкільному навчальному закладі «Сонечко»;  розгляд заяв громадян.

Засідання розпочалося зі звіту бухгалтера сільської ради, Антонів Галини Петрівни, по минулорічному бюджету та програмі соціально-економічного розвитку. За словами Галини Петрівни, бюджет села за 2013 рік виконано на 104, 2 %, при поточному плані 1, 375, 700 грн. надійшло 1,433,882, 84 грн.

Під час засідання ради було озвучено одну з найболючіших проблем села – ремонт вуличних доріг, а саме кошти, які на них треба виділити. За словами сільського голови, коштів на це катастрофічно не вистачає. За пропозицією Володимира Петровича депутати сільської ради висловили свої думки з приводу завдань на наступний рік.

Зокрема були озвучені такі питання: встановлення огорожі на сільському кладовищі, завершення зовнішнього ремонту Білівського будинку культури, опалення залу, ремонт приміщення для занять танцювального гуртка у Будинку культури, спорудження дитячого майданчика на території, прилеглій до Будинку культури, ремонт фасаду будівлі сільської ради.

Чимало питань виникло при обговоренні теми дошкільного навчального закладу «Сонечко». Сільським головою були висунуті такі проблеми:  утеплення стін будівлі мінеральною ватою; заміна газових плит на кухні; зменшення батьківської плати за відвідування дітей; оновлення ігрового майданчика та огорожі.

Як відомо, восени були розпочаті роботи по розширенню меж сільського стадіону і ремонту приміщення роздягальні, які треба закінчити у 2014. Також, актуальною є проблема тренажерного залу у селі. Сільським головою була висловлена думка переробки підвального приміщення Будинку культури в спортзал. Для цього потребується ремонт даного приміщення.

Попри все, основним завданням для села Біла на 2014 рік є встановлення огорожі кладовища. Тому, коли дозволять погодні умови, тобто розтане сніг, розпочнуться перші роботи. Одна сім’я вже зробила пожертву на цю справу і пан Володимир має надію, що це не останні благодійні внески.

Щодо вже згадуваного дитячого майданчика, то планується, що він буде огороджений і стане об’єктом цілодобової відеозйомки. Так можна буде відслідковувати, що відбувається на межах майданчика і захищати його від актів вандалізму та хуліганства. Дитячий майданчик потрібен для Білої, адже у селі є багато маленьких дітей, а погратися їм ніде.

Не обійшли увагою й питання існування сільської газети. Адже, «Білівський часопис» - це вісник сільської ради і видається, звичайно, за її кошти.




Аліна Сокальська

Фото авторки


Переглядів: 578 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan