Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Січень » 28 » Новий візит білівчан до Києва
17:48
Новий візит білівчан до Києва

У п’ятницю, 24 січня, група добровольців під проводом сільського голови Володимира Шматька, знову вирушила  до столиці України.

Дана поїздка зорганізувалася напрочуд швидко. Через соціальні мережі та персональний сайт Білівської сільської ради було поширено інформацію про поїздку та збір коштів і їжі. З великою оперативністю люди почали приносити гроші, продукти, теплий одяг у приміщення редакції газети «Білівський часопис», що у сільській раді. Так само швидко зібралася і група охочих їхати на Майдан.

У п’ятницю, ввечері, дев’ятеро жителів Білої і двоє чортківчан, виїхали у столицю; у понеділок, вранці, добровольці повернулися назад. До речі, за час перебування, Володимир Шматько встиг сказати своє слово зі сцени Майдану і дати коментар з приводу, того що відбувається,  журналістам «5 каналу».

Ось, що нам вдалося почути з вуст пана Володимира про Майдан: «Люди, які перебувають на Майдані, переносять чимало незручностей: поганий сон, незадовільні санітарні норми, нестерпний холод. І я не кажу, про людей, які приїжджають на два-три дні, як ми, а про тих, хто там від початку. Це люди, які йдуть на передову, будують барикади, надають медичну допомогу, готують їжу, виконують різного виду роботу. Вони покинули домівки та сімї , для того, щоб захистити свій народ і добитися справедливості. І навіть після трагічних подій − смерті шістьох людей, великій кількості травм та арештів, активісти продовжують безстрашно боротися. Побувавши там, я особисто переконався, що так просто, без досягнення свого і покарання винних, ці люди не здадуться і стоятимуть до останнього».

На завершення пан Володимир сказав, що одна річ, за яку можна подякувати президенту, це те, що люди зі всіх куточків України об’єдналися. Справді, останнім часом я й сама помітила, що тема Сходу і Заходу, як двох протилежних частин однієї держави, плавно зникла з буденних розмов громадян. Тепер донеччани і тернополяни стали називатися одним поняттям – український народ. І не важливо україномовний він чи російськомовний, головне, що бореться за одну ідею. Слава Україні! Героям Слава!

Аліна Сокальська

Переглядів: 561 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan