Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2013 » Грудень » 7 » Християнська молодь – наше майбутнє
23:47
Християнська молодь – наше майбутнє

При греко-католицькій церкві «Воздвиження  Чесного Хреста»  у с. Біла  завжди проводилась і проводиться катехизація  дітей та молоді. Спочатку заняття відбувалися у церкві, а з кінця вересня цього року перейшли у нещодавно збудований катехитичний клас.

Заняття у катехитичній  школі проводяться у суботу. Є три групи учнів: діти , що готуються до першого причастя, діти після першого причастя до 12-ти років і підлітки з 13-ти до 17-ти років. У школу можуть приходити і діти православної громади. Катехизацією дітей та молоді займається священник  о. Володимир Заболотний та катехіт Савіцька Тетяна . за словами Тетяни Іванівни, Савіцька Надія Микитівна , яка займалася катехизацією до не, породила у дітях «зернятка християнських чеснот, які проростали на родинному полі і згодом перетворилися у прекрасні квіти». Тетяна Іванівна є наступником Надії Микитівни , яка з радістю передає й свій досвід і знання.




 Навчання проходить у різний час для кожної групи : молодша – 15:00, середня – 16:00 старша -   17:00, інколи заняття можуть бути  спільними. За кошти церкви були закуплені  усі потрібні меблі та канцелярські приладдя. Кожен з учнів має спеціально розроблений для занять зошит «Катехизм для приготування до Першої Святої  Сповіді та урочистого  Святого Причастя» . У ньому поміщенні катехизмові правди та практичні завдання після них. Все це подано у зрозумілій, легкій формі і поєднано з ілюстраціями.





Кожне заняття розпочинається з молитви, з великою увагою діти слухають притчі і дивляться релігійні відео, також під час заняття проводиться рухлива гра. Тетяна Іванівна та о. Володимир прагнуть донести до дітей катехетичні правди , закласти в їхніх серцях християнські чесноти, привити любов до Бога і ближнього. Особливо я, коли побувала на одному з занять,то отримала величезне моральне задоволення. Тому, рекомендую і вам залучити своїх дітей до цього осередку християнської моралі та освідчення.

                                                                                                                                   Сокальська Аліна

 Фото Сергія Коцана

Переглядів: 836 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan