Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2017 » Березень » 15 » Літературно – музична композиція приурочена 203 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
00:37
Літературно – музична композиція приурочена 203 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

13 березня у Білівській ЗОШ відбулася  літературно – музична композиція приурочена 203 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Підготували її учні четвертого класу і їх класний керівник Чуба Петро Ярославович. Свято розпочали з віршів відомого поета. Також прозвучала низка пісень, зіграли сценку та виконали декілька танцювальних номерів. Під час свята згадали про життя Тараса Григоровича і поєднали усе з сьогоденням згадуючи «Небесну сотню». Під завершення свята учні випустили в небо пару голубів і синьо – жовті кульки співаючи Гімн України.

  Виступ був захоплюючим, дітки красиво виконали поставлене їм завдання. Учні школи  виховуються з розумінням того, що ім’я Тараса Григоровича Шевченка невіддільно пов’язано з Україною. Україна – це Шевченко. Шевченко – це Україна. У ньому наша історія, наші мрії, наша надія. Шевченко був справжнім народним співцем, бо з дитинства знав і любив простий український народ, знав його страждання, бо сам їх пережив. Не просто пережив, а відчув, пройшов крізь ад кріпацтва і, коли отримав відпускну, декілька разів на день перечитував її мало не по складах, хрестився, цілував і плакав. Ім’я Тараса Шевченка ми чуємо з дитинства, його «Кобзар» став для українців національною Біблією. Поет крізь століття доносить нам правду життя через свої твори. Він, як пророк, звертається до нас у своєму «Заповіті», надихає народ на боротьбу за світле майбутнє, вказує дорогу до волі та незалежності. А його знамените послання «І мертвим і живим…» - твір, який поет написав для своїх сучасників, але подумки звертався і до нас, нащадків. Це заповіт усім поколінням українців, в якому він висловлює бажання бачити свій народ щасливим, єдиним. Він закликає бути людьми, закликає любити рідну країну, творити добро для неї, бо поняття батьківщини для нього було святим. Для Шевченка надзвичайно болючою була проблема національної гордості та національного безпам’ятства українців. Він вважав, що та нація буде вільною, культурною, цивілізованою, яка знає, береже, примножує свої духовні надбання:

Не дуріте самі себе,

Учітесь, читайте,

І чужого научайтесь,

Й свого не цурайтесь…

Його послання залишається і буде актуальним завжди, бо стверджує, що тільки національне єднання забезпечить Україні гідне майбутнє.

Переглядів: 432 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan