Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2015 » Березень » 14 » Новини
10:10
Новини

Білівські школярі

вшанували пам'ять Шевченка та новітніх героїв України

10 березня, коли в Україні минають так звані «шевченківські дні», у Білівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся патріотичний захід-флешмоб. Присвячений він був річниці з дня народження славного поета, генія української думки Тараса Григоровича Шевченка, а також пам’яті героїв Небесної Сотні і російсько-української війни.

Суть флешмобу полягала в двох умовах: майже всі учні були одягнені у вишиванки та згодом спільно виконали державний гімн.

Крім того, дійство пройшло насиченим на декламацію віршів, виконання різного роду композицій, інсценізації сцен із життя Кобзаря, демонстрації відео тощо. Порівнявши Шевченка зі всіма героями України, які за її незалежність віддали життя під час Революції Гідності та неоголошеної війни з Росією, достатня увага була присвячена усім.

Варто зазначити, що сьогодні до військової служби з нашого села призвані 28-ро чоловіків. Усіх їх, поіменно було згадано за допомогою слайд-шоу. Проникливе відео на композицію гурту Вітер знає «Небесна сотня», було продемонстроване глядачам.

Хоча частина виступу, присвячена Шевченку, була дещо тривалішою, проте у кожному вірші Кобзаря, який талановито декламували учениці середніх класів, проглядався зв'язок з сьогоденням. У своїх віршах поет ніби передчував, що випробування, які стоять перед українським народом, ще довго не отримають свого щасливого фіналу. Щедрими оплесками нагородили учасників дійства і за їхню талановиту акторську гру та співочі здібності, достойно проявлені у сценках та піснях.

Наприкінці концерту, як і було обіцяно, всі присутні у залі виконали «Ще не вмерла України». Згодом до глядачів, та зокрема до дітей звернулися запрошені гості: сільський голова Володимир Шматько, всечесні отці о. Богдан Верхомій та о. Володимир Заболотний. Священик, о. Богдан Верхомій подякував дітям за чудовий виступ, відзначив їхні здібності та висловив свій погляд на творчість і місце в українській історії славного Кобзаря. Володимир Шматько, який нещодавно повернувся із війни на короткотривалу відпустку, сказав про важливість таких виступів для зародження та розвитку національності гідності дітей і подякував за підтримку односельчанам. О Володимир Заболотний порівняв щоденні завдання кожного з нас, будь це робота чи навчання, з блокпостами, які треба терпеливо відбувати.

Вкотре білівські школярі довели той факт, що майбутнє держави – за молоддю. Тож, якщо наша молодь буде мислячою, талановитою і по-справжньому любитиме Батьківщину, то Україну очікуватиме тільки світле майбутнє. Принаймні, хочеться у це вірити.

Аліна Сокальська

Фото

 

Переглядів: 525 | Додав: Alison | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan