Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2015 » Січень » 14 » Новини
10:30
Новини

Бійцям із Чортківського району подарували свято

У передноворічний час захисників країни з Чортківського району та зокрема села Біла відвідав настоятель білівського храму Воздвиження Чесного Хреста о. Володимир Заболотний. У період з 25 по 31 грудня священик спільно з декількома волонтерами із «Громадського майдану» встигнув об’їхати усі військові частини, де служать наші земляки, а заодно і передати подарунки з малої Батьківщини.

Напередодні візиту священнослужителя до солдатів, по всьому району та місту Чортків зокрема, проводилися благодійні акції. Кожна школа району до Дня Святого Миколая збирала солодощі для солдатів, а Чортківський медичний коледж разом із плитками шоколаду відправив ще й листи від студенток до неодружених військових. Заряд здоров’я, а саме вітамінні бомби (мед, курага, горіхи, лимон, родзинки, інжир) солдатам передали від господинь села Біла.

Крім солодких гостинців, у подарунок хлопці отримали ще й м’ясні вироби за сприяння підприємців Батрина Павла Івановича та Градового Василя Степановича. Також завдяки проведенню благодійного концерту хор Церкви Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці закупив 20 спальних мішків.11 з них швидше були розіслані адресатам, решта – під час теперішнього візиту священика та волонтерів.

Велику вдячність варто також висловити волонтеру з Білої Віктору Кульбі, який брав активну участь у підготовці поїздки, ректору Чортківського державного медичного коледжу Любомиру Білику, який сприяв передачі 1000 плиток шоколаду та всім директорам шкіл району, у яких проводилися благодійні акції.

Варто зазначити, що здебільшого солодощі, які передають солдатам на передову, потрапляють до місцевих дітей. Отримавши цукерки чи шоколад бійці прямують до учнів навчальних закладів, щоби таким чином пояснити: вони не бажають зла, а навпаки захищають людей від ворога.

Аби віддячити дітям за подарунки, солдати написали подяки та побажання на державних стягах, які також привезли їм гості. Ці прапори були освячені о. Володимиром і незабаром потраплять до адресатів в усіх школах району.

У військовій частині де служить Білівський сільський голова Володимир Шматько, о. Володимир відправив службу та освятив місця проживання та приготування їжі. Також із собою священик привіз багато духовної літератури, виділеної в тому числі і настоятелем храму Святої Покрови о. Михайлом Левковичем.

Як зазначив о. Володимир, головною  ціллю поїздки до солдатів стала зовсім не передача подарунків чи їжі, а найперше піднесення морального духу солдатів. Своїм візитом всечесний отець та волонтери прагнули показати, що про солдатів не забувають. Їх чекають і люблять не тільки вдома, але й по всій Україні. Всі ми, українці розуміємо, в якому неоціненному боргу перед тими, хто на війні, хто щодня піддається важким як фізичним, так і моральним випробуванням. І що цукерка та лист з побажаннями це найменше, що ми з вами можемо для них зробити.

Аліна Сокальська

Переглядів: 858 | Додав: Alison | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan