Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Грудень » 19 » Новини
11:03
Новини

Білівські школярі відзначили День Святого Миколая

19 грудня у приміщенні Білівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся тематичний  концерт присвячений Дню Святого Миколая.

Того дня у актовій залі школи було велелюдно, адже поглянути на виступ своїх однокласників прийшли школярі, на вихованців педагоги, а на дітей батьки.

Завдяки старанням вчителя християнської етики Тетяни Савіцької, музичного керівника Ігоря Магеги та педагога-організатора Людмили Натуркач, на сцені можна було споглядати цікаве та оригінальне дійство. Вдало підібрані композиції та поезії, їх достатня кількість не перенасичували виступ і не давали глядачу засумувати. До того ж під час виступу учнями старших та молодших класів була розіграна невеличка театралізована сценка.

Та апогеєм свята, звісно, що виявився прихід Святого Миколая у супроводі святих ангелів. Діти, які з нетерпінням очікували приходу Чудотворця, наввипередки розповідали вірші та історії, співали пісень. Кожна дитина прагнула показати, що весь рік поводила себе добре і заслуговує на хороший подарунок. Коли Чудотворець переконався у чемності та ввічливості вихованців школи, то відправився дарувати подарунки учням молодших класів.

Та одним лише концертом святковий день у школі не обмежився. Перед початком виступу діти та педагоги закладу разом зі священиками о. Володимиром Заболотним та о. Богданом Верхомієм помолилися до Святого Миколая Чудотворця і попросили його заступництва в такий нелегкий для країни час.

 Після виступу у стінах школи стартувала доброчинна акція по збору солодощів для солдаті, які воюють на сході України. У спеціально облаштовану коробку, яку розмістили в холі закладу, учні мали змогу пожертвувати цукерки, печиво, шоколад та інші смаколики, які знайшли напередодні під своїми подушками. Таким чином солдати, які сьогодні воюють проти загарбника зможуть відчути присмак свята у прямому сенсі. Нагадаємо, що ідею проведення такої акції ще в кінці листопада висунув настоятель Храму Воздвиження Чесного Хреста о. Володимир Заболотний.

Незадовго за сприяння о. Володимира Заболотного та чортківських волонтерів подарунки Святого Миколая від Білівської школи отримають солдати на передовій. Впевнена, що такий вираз вдячності та любові від дітей неодмінно сподобається бійцям. Це вкотре доведе нашим воїнам, з яким нетерпінням чекають їх повернення додому навіть ті, хто з ними незнайомий, не кажучи вже про рідних і близьких. Слава Україні! Героям слава!

Аліна Сокальська

Фото Сергія Коцана

Переглядів: 522 | Додав: Alison | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan