Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Серпень » 20 » Новини
12:08
Новини

Останні новини із серпневого засідання сесії сільської ради

Позачергове засідання сесії сільської ради відбулося 15 серпня. Через війну на Сході України і взаємопов’язані з нею події, які торкаються всієї держави, такі засідання проходять тепер вкрай часто.

Приводом для зібрання депутатського складу стали всього три питання, не враховуючи заяв громадян.

Найперше, про що варто було поговорити, це мобілізація військовозобов’язаних, третя хвиля, якої зараз активно проходить по всій країні. Сільський голова Володимир Шматько розповів про хід мобілізації, порядок розповсюдження повісток та реакцію на це односельчан.

Однією з не менш важливих тем для дискусій виявився ставок, що знаходиться під орендою в Кутреня Віктора Петровича. А саме мова йшла про багаточисленні звернення рибалок, які бажають виловлювати рибу у цьому водоймищі, проте можуть це робити тільки за окрему плату. Орендар надав депутатам всі потрібні документи, на зазначення законності такої плати. Навколо цього питання розгорілася певна дискусія, проте закон врешті довів правоту Віктора Петровича.

Ну, і нарешті головним приводом для позачергового зібрання став прийдешній День Незалежності України, а саме план його відзначення. Варто зазначити, що напередодні у приміщенні сільської ради збиралася робоча група у складі сільського голови Володимира Шматька, настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Богдана Верхомія, в.о. завідуючої ДНЗ «Сонечко» Світлани Гнатюк та депутата сільської ради Людмили Поліщук. Члени робочої групи обговорювали, яким чином село відзначатиме День Незалежності і День села. Зійшлися на думці об’єднати два свята в одне та обійтися без розважальних заходів в зв’язку з війною в країні. Також під час обговорення виникла думка організувати пішу ходу до могили «Борцям за волю України» у вишиванках і з національними символами. Решту організаційних моментів залишили на розсуд депутатів.

Депутати вислухавши думку робочої групи, підтримали її і внесли декілька слушних пропозицій. І таким чином відзначення Дня Незалежності України та Дня села складатиметься з богослужіння, пішої ходи до могили та молебню. 

Переглядів: 646 | Додав: Alison | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan