Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Липень » 9 » Свічадо духовності
14:47
Свічадо духовності

        Чудотворна Дубенська ікона побувала у Білівському храмі

6 липня ц.р. до Чортківського деканату Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату прибула Дубенська чудотворна ікона Божої Матері. Протягом трьох днів ікона перебувала у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в с. Біла.

Прибуття до Чортківського деканату Дубенської ікони відбулося завдяки благословенню Високопреосвященнійшого Нестора, Архиєпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького.

Перша згадка про Дубенський чудотворний образ Матері Божої датується 1565 р. Тоді ікона перебувала у духовній колекції князів Острозьких і зцілила незрячу жінку, яка до неї приклонилася. Дізнавшися про це, князь відвіз ікону до Дубенського чоловічого монастиря, куди почали з’їжджатися для зцілення віряни з різних країн. У 20-ті роки минулого століття ікона потрапила до прихожанки монастиря, котра зберігала її до кінця 90-х рр. ХХ ст.

У 2004 році ікона почала мироточити, виділяючи цілюще миро, як вияв Божої милості. Люди звертаються до Божої Матері і моляться до її чудотворного образу, щоби зцілити свої недуги та знайти душевний спокій. За час перебування чудотворної Дубенської ікони у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Білій щодня проводилося багато богослужінь. Миряни приходили помолитися до чудотворної ікони та попросити в Божої Матері здоров’я та злагоди для себе і близьких; також була можливість купити образки з копією ікони.

9 липня після богослужіння з мируванням, чудотворну ікону перевезли до іншого храму Чортківського деканату Тернопільської єпархії УПЦ Київського патріархату.

Протоієрей Богдан Верхомій,

декан Чортківського деканату Тернопільської єпархії УПЦ КП.

Фото

Переглядів: 722 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan