Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Липень » 8 » Новини
07:39
Новини

Сільських голів навчали лідирувати


У період з 3-го по 5-те липня львівський готель «Дністер» гостинно приймав у своїх стінах сільських голів з різних областей України в рамках першої сесії циклу «Академії лідерства».
Організатором проекту виступила Рада Європи та Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад. «Академію лідерства» слід розуміти як складову Програми Ради Європи під назвою «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Варто зазначити, що подібні навчання, саме серед голів сільських та селищних рад, проходять на теренах України вперше.
Покращити свої лідерські навики спробував і сільський голова Білої, а по сумісництву член ВАССР, Володимир Шматько. Білівський керманич представляв у місті Лева Тернопільську область.
Навчання відбувалися у формі дискусій та рольових ігор. Під проводом своїх лектора, експерта Ради Європи Олени Сусової та тренера із Великобританії Джона, учасники академії навчалися вести за собою людей, заохочувати громаду до дій, проводити реформи у селі та розвивати свої населені пункти тощо.
Наступну сесію «Академії лідерства» планують провести у вересні. Тоді учасники, яким напередодні були роздані завдання, покажуть чого досягли за цей час. Завдання полягають у проведенні презентацій набутих знань перед своїми громадами. Після проходження усіх трьох сесій циклу, учасники «Академії лідерства» будуть нагороджені спеціальним дипломами.
Цікавим моментом стала участь у навчаннях сільських голів із сусідньої Молдови, дещо схожої з точки політичної ситуації до нашої держави. Голови молдавських сіл ділилися власним досвідом розвитку села та заохочення громади, брали участь у дискусіях.


Аліна Сокальська

Переглядів: 484 | Додав: Alison | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan