Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Травень » 26 » Вибори 2014
17:54
Вибори 2014

Білівське волевиявлення

На цьогорічних позачергових виборах Президента України західні області показали рекордно високу явку виборців. Східні регіони держави, на жаль, не в змозі похвалитися такими результатами, проте і в деяких критичних українських містах люди змогли віддати голос за улюбленого кандидата.

В день виборів у с. Біла функціонувало дві виборчі дільниці – в приміщенні Будинку культури та в приміщенні школи. З моменту завезення до моменту передачі в окружні виборчі комісії бюлетені охороняв міліціонер і активісти села позмінно. На кожну з дільниць припадало по 1430 виборців. Школа показала дещо вищий рівень явки порівняно з Будинком культури – 1034:999.

Згідно підрахунку голосів у с. Біла лідируючу позицію у президентських перегонах зайняв Петро Порошенко. Свій голос за нього віддали 641 виборець у школі та 576 виборців у Будинку культури. Друге місце зі 130-ма голосами у школі та 170-ма голосами в Будинку культури посіла Юлія Тимошенко. Олег Ляшко, набравши 147 голосів у Будинку культури та 125 у школі прийшов до фінішу третім. Результати Білівських дільниць сходяться з результатами ЦВК, за якими саме ці три вищезгадані  кандидати розділяють між собою призові місця: Порошенко – 54 %, Тимошенко – 13%; Ляшко – 9%.

Попри дотримання всіх формальностей, не мало важливими був людський фактор і дисципліна на виборчих дільницях. Голова виборчої комісії в Будинку культури, Світлана Южда розповіла журналістам «Білівського часопису» як проходило голосування на їхній дільниці.

  • Голосування у нас пройшло напрочуд добре, без будь-яких інцидентів. Варто відзначити високий рівень явки громадян. Всі виборці були спокійні та ввічливі, голосували чемно. – каже пані Світлана. − Під час голосування  у нас було двоє спостерігачів із села, та один представник США, який працює у м. Києві. Протягом півгодини американський спостерігач разом зі своїм перекладачем слідкували за виборчим процесом, після чого поїхали.

Поділився враженнями від виборчого процесу і член виїзної комісії, Горбуль Василь Іванович. Він і ще двоє членів виборчої комісії з Будинку культури здійснювали візит до тих громадян, які неспроможні самостійно пересуватися чи написали заяви, про те, що хочуть голосувати за місцем проживання.

  • Виїзне голосування розпочалося о дев’ятій ранку. Рівно в цей час три члени комісії разом з водієм виїхали з дільниці. Голосування пройшло  стовідсотково. Було помітно, що люди нас чекали і дуже раділи, що можуть проголосувати. – розповідає чоловік. − Нам потрапив дуже грамотний водій, який швидко і чітко доставляв нас по назначеній адресі. Тож, проблем крім того, що на дворі стояла спека і треба було відвідати немалу кількість жителів, у нас не було.

Голова виборчої комісії у школі Оксана Задорожна зазначила, що день голосування в них також пройшов мирно і спокійно. Та і явка виборців приємно вразила її та інших членів комісії. Не обійшлися вибори і без сюрпризів. Якщо на тутешній дільниці побував американський спостерігач, то дільницю у школі відвідали київські соціологи від «Савік Шустер Студія» та провели серед присутніх виборців соцопитування.

За даними обробки 80,01% протоколів під час виборів Президента за Петра Порошенка проголосували 54% виборців, що означає його ймовірну перемогу. Село Біла також приєдналося до більшості українців у своєму прагненні бачити в президентському кріслі саме цю людину. Залишається надіятися, що громадяни не марно поклали надії на цього кандидата і що за його каденції темна смуга в українській історії відійде у минуле.

Аліна Сокальська

Фото

Переглядів: 568 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan