Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Травень » 15 » Спортивні досягнення
10:39
Спортивні досягнення

Нелегкі здобутки білівських легкоатлетів

У квітні розпочався весняний легкоатлетичний сезон, і особливо щедрим на призові місця став він для білівських спортсменів. Зокрема, успішними результатами ознаменувався виступ Христини Паньків та Віталія Кульби, школярів місцевої школи, а за сумісництвом вихованців тренера Валерія Большакова Чортківської РК ДЮСШ.

На Всеукраїнському турнірі з легкоатлетичного двоборства (800+1500 м), що пройшов у Львові, 9-тикласниця Христина Паньків та 10-класник Віталій Кульба розділили між собою срібло та бронзу. Згодом, на обласному змаганні з легкоатлетичного кросу дівчина піднялась на одну сходинку, здобувши першість на кілометрівці, а хлопець вдруге замкнув трійку лідерів на 3000 м. Достойно показала себе Христина Паньків і на Міжнародному легкоатлетичному турнірі, який відбувся у середині квітня в Івано-Франківську. Там легкоатлетка обійшла всіх конкурентів на дистанції 1500 м. і здобула третє місце на дистанції 800 м.

Варто зазначити, що у спортивній долі юних дарувань велику роль відіграла їх учителька з фізкультури Тетяна Дмитровська. Саме вона ще у молодших класах помітила у школярів спортивний потенціал і з педагогічним підходом поспішила його розвинути. За два роки діти уже виступали на районних змаганнях і тренувалися у Валерія Большакова.

Щодо самого тренера, то чоловік із задоволенням розповідає про своїх вихованців.

  • Варто відзначити дві якості у цих спортсменах: витривалість і старанність. Якщо вони продовжуватимуть у цьому ж дусі, то гадаю, досягнуть високих результатів у спорті. – розповідає Валерій Олександрович. − Їх уже починають помічати тренери і кликати навчатися в училища з можливістю потім перейти в університет на 3-й курс.

Поговорити про їхнє спортивне майбутнє вдалося і з самими легкоатлетами. Христина Паньків – учениця 9-го класу, в минулому учасниця групи підтримки, а сьогодні призерка численних районних та обласних змагань поділилася з журналістами «Білівського часопису» своїми спортивними враженнями.

  • Займатися бігом я почала зі старшою сестрою. Одного разу пішла з нею на тренування, і захотіла продовжувати. У спортивній школі тренуюся вже 2 роки. За цей час встигла прийняти участь у багатьох змаганнях районного та обласного рівня. – каже Христина. − Також наша вчителька Тетяна Володимирівна час від часу відсилає мене на шкільні змагання. Спорт мені дуже подобається, тому надіюся пов’язати з ним свою майбутню професію.

Дізнатися думку про заняття бігом і можливість спортивного майбутнього вдалося і від другого призера легкоатлетичних змагань, учня 10-го класу Віталія Кульби.

  • Бігом я займаюся близько двох років. Мої здібності ще у 5-му класі помітила вчителька з фізкультури Тетяна Володимирівна. Проте тоді я не мав бажання займатися бігом і приймати участь у спортивних змаганнях. Та вже у 7-му класі я вперше представляв школу на легкоатлетичних змаганнях, де здобув бронзу. − розповідає Віталій. − На змаганні  мене помітив тренер Валерій Олександрович і взяв на тренування. За два роки я прийняв участь у сорока змаганнях, де завоював чимало призових місць. З вибором майбутньої професії ще не визначився, тому, чи буде це легка атлетика чи ні, сказати не можу.

Гармонійний розвиток молодої людини означає правильне поєднання його духовної та фізичної сторін. Одним із ефективних способів гармонійного розвитку особистості є заняття спортом. Спортсмени, як відомо, – це фізично загартовані люди з високим рівнем працездатності та сили волі.

Давним-давно хтось із мислителів сказав: «Високо цінується те, що дається важко». Легкоатлети Христина Паньків і Віталій Кульба сьогодні на власному прикладі доводять істинність цього твердження. Своїми перемогами вони надихають тих, хто не впевнений в своїх силах чи занадто сором’язливий, щоб виділитися серед інших. А ще додають балів на, і без того, чисельний рахунок білівських талантів. Нам залишається лишень побажати спортсменам нових перемог, а найголовніше, ніколи не зупинятися на досягнутому!

Аліна Сокальська

Фото

 

 

Переглядів: 770 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan