Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Квітень » 30 » Те, що хвилює
22:33
Те, що хвилює

Материнський дар чи покарання?

Наприкінці квітня сільський голова Володимир Шматько спільно з фахівцем по соціальній роботі Юлією Демкович здійснили візит до двох кризових сімей села.

Першу оселю, яку відвідали Володимир Петрович і Юлія Іванівна, такою назвати важко. Адже, житло площею у 22 м² складається з єдиної кімнатки і тіснитися в ній доводиться чотирьом дітям та дорослим! До того ж, восьмий мешканець цього крихітного дому з’явився на світ всього лиш місяць тому. Йому і призначався подарунок, який прихопив із собою сільський голова. Варто зазначити, що крім мінімальної площі, у цієї великої сім’ї ще й мінімальні засоби для проживання. Єдиний їх дохід із заробітку співмешканця бабусі цих дітей та соціальної допомоги на них. Та незважаючи на все, коли сільський голова з фахівцем по соціальній роботі навідались в гості, то у хаті було чисто й прибрано. Задля того, щоб забезпечити цій сім’ї нормальні умови для проживання сьогодні активно проводиться пошук підходящого житла.

Інший будинок, під дахом якого мешкає подружжя з трьома дітьми, більший за площею і цілком прийнятний для такої кількості людей. Проте, санітарно-гігієнічні норми тут досягають катастрофічно низького рівня. Розкидане сміття та недопалки, брудна постіль, а що найгірше − недоглянуті діти. І це все за достатньо високого бюджету сім’ї та, на жаль, невміння ним розпоряджатися. Додам, що мама цього сімейства сама запросила до себе гостів із сільської ради, позаяк жалілася на чоловіка. Проте діалогу з жінкою не вийшло: всі зауваження на свою адресу вона сприймала в штики.

Материнський інстинкт – це вроджена чи набута якість? Інколи складається враження, що в деяких жінок він узагалі відсутній. Перша згадана мама, без допомоги чоловіка та потрібних умов, наче турботлива пташка тримає під крилом усіх своїх дитинчат, не даючи їм випасти з гнізда. Друга, ж, маючи все необхідне, ставиться до високого призначення матері з легковажністю і не може або й не хоче виконувати покладені на неї обов’язки.

Бути матір’ю – найвище щастя для кожної жінки. Комусь воно дається несподівано, для когось стає пунктом чіткого плану, а хтось так і не дізнається, як це − приносити у світ нове життя. За іронією долі, останні все віддали б за радість материнства, а ті, хто мають його, часто ним нехтують. Мені без відповідного досвіду, важко судити, про те, як народжувати дітей і виховувати їх. Проте, чи не приємно відчувати себе ключовою постаттю у маленькому житті і щодня чути в свою адресу найкрасивіше в світі слово: «Мамо…»

Аліна Сокальська

Переглядів: 611 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan