Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Лютий » 14 » Новини
20:07
Новини

У Білівській школі вшанували пам'ять загиблих воїнів-афганців.

14 лютого у Білівській ЗОШ І-ІІІ ст., за участю учнів 8-го класу пройшов захід вшанування пам’яті воїнів, загиблих під час війни в Афганістані.




25 років тому, виведенням радянських військ закінчився збройний конфлікт, у якому брали участь урядові війська Афганістану і Радянського Союзу проти постанських груп моджахедів.  На полі бою полягло близько 15 тисяч радянських військовослужбовців, з них 2378 українців вже не повернулися додому живими. Про ці факти на меморіальному заході розповідали учні. Не залишили поза увагою вони і хронологію воєнних дій.




Згадали учні у своїх доповідях і про білівчанина Ярослава Пліщука, молодого воїна, загиблого під час страшної афганської війни. У 1984 р. тіло Ярослава доставили у Білу і поховали на сільському цвинтарі. Згодом в пам’ять героя був змурований хрест, а його рідну вулицю Скалку, перейменували у Пліщука.

Під час заходу прозвучало чимало віршів, присвячених загиблим воїнам, яких не дочекалися з фронту згорьовані матері, дружини та діти. Слухаючи їх, важко було стримати сльози. За допомогою проектора був продемонстрований відеокліп з фрагментами із фільму «9 рота» на пісню Олександра Розенбаума «Чорний тюльпан». Саме так, неофіційно називали військово-транспортний літак, що використовувався для перевезення тіл загиблих на війні солдат. Пам'ять загиблих героїв всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Аліна Сокальська

Фото 


Відео взято із сайту www.youtube.com 

Переглядів: 629 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan