Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2014 » Січень » 21 » Іти назустріч
19:50
Іти назустріч

Перший крок до вирішення проблем – діалог

Проблема освітлення вулиць для сільської місцевості одна з найгостріших. Адже, в той час, коли більшість українських міст всю ніч освітлюються за допомогою ліхтарів і неонових вивісок на магазинах, у деяких українських селах на допомогу приходять лише ручні ліхтарики. Така незручність не тільки вагомо відділяє село від міста, а ще й веде за собою безліч загроз: страшно повертатися з роботи увечері, вдвічі вища ймовірність нападу чи грабунку, можливість завдати собі шкоди при несприятливих погодних умовах тощо.

На щастя, про дані небезпеки потроху починають забувати жителі села Біла. Завдяки мудрому керівництву сільського голови Володимира Шматька по вулицях села, як грибочки після дощу, з’явилися вже 411 ліхтарів. І це ще не все: у селі є вулиці, які досі не знають світла. Це, приміром, такі, які дехто і не відносить до Білої: Бучацька, Шашкевича, Чарнецького, Сагайдачного, Стуса, Бр. Лепких, Золотарка та Камінна. Але смію вас запевнити, всі ці вулиці знаходяться на території села, тому так само мають право на освітлення, як і інші його частини.

У січні ц.р. був проведений господарський переоблік населення та худоби по території села. Більше тижня сільський голова спільно з працівниками сільської ради та інших установ відвідували кожну білецьку оселю. Як завжди, пан Володимир запитував, які у людей проблеми, що їх хвилює. Коли дійшла черга до мікрорайону Золотарка з вище зазначеними вулицями, то їх мешканці одноголосно виразилися: треба вуличного освітлення. Тому Володимир Петрович вкотре поспішив на допомогу своїм односельчанам.

Насамперед, щоб вирішити проблему з освітленням, сільський голова провів збори з жителями вулиць Сагайдачного, Шашкевича, Камінної, Стуса та Бр. Лепких. У п’ятницю, в зазначений час на розі біля кафе «Золота арка» зібралося близько 45-ти мешканців. Всі вони були зацікавлені у вирішенні даної проблеми, тому діалог йшов  легко. Сільський голова повідомив про виконану роботу у плані освітлення і пояснив що потрібно, щоб принести світло і в цей мікрорайон. Про все що їх цікавило, люди запитували, а голова чітко відповідав. У результаті конструктивної розмови було вирішено: усім жителям мікрорайону Золотарка на чолі з Володимиром Петровичем зайнятися пошуком матеріалів та майстрів для виконання робіт по освітленню вулиць. На тому і розійшлися.

Як любить повторювати Володимир Шматько, створити Євросоюз можна і у своєму селі, не чекаючи підписання ніяких угод. Адже, якщо ми прагнемо змінити життя на краще, треба починати з себе.

За народним зібранням спостерігала Аліна Сокальська

                                                                                                                                                Фото авторки
Переглядів: 854 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan