Меню
Пошук
Посилання
Чортківська РДА
Чортківська РайРада

Офiцiйне представництво Президента України
Головна » 2013 » Травень » 12 » Офіційне повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта.
13:24
Офіційне повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта.

Офіційне повідомлення

про оприлюднення проекту регуляторного акта

 проекту рішення Білівської сільської ради „Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населеного пункту с. Біла

           Відповідно до вимог Закону України „Про засади державної регуляторної політику у сфері господарської діяльності ”, з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань оприлюднюється проект рішення Білівської сільської ради „ Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель с.Біла”.

           Проект даного рішення підготовлений з метою стимулювання ефективного та раціонального використання землі на засадах ринкової економіки, визначення ринкової вартості земельних ділянок, збільшення доходів сільського бюджету від надходжень плати за землю.

           З проектом даного рішення та аналізом регуляторного впливу можна ознайомитися у виконавчому комітеті Білівської сільської ради на дошці оголошень та на офіційному сайті сільської ради

           Зауваження та пропозиції у письмовій формі від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом місяця з дня оприлюднення на адресу розробника: сесії Білівської сільської ради 48514, с. Біла, вул. Штокалівка,158 (03552) 55-2-42.

проект

 Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель с. Біла

 

Розглянувши матеріали грошової оцінки земель с. Біла розроблені Державним агентством земельних ресурсів України Державне підприємство «Волинський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою»,керуючись Законом України «Про оцінку земель» наказом Держкомзему України, Мінагрополітики України, Держкоммістобудування України «Про порядок нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів від 27.01.2006 року №18/15/21/11, зареєстрованого в Мін/юсті України від 05.04.2006 року № 338/12262,та частиною 2 ст.19 Конституції України.ст.. 13 Закону України «Про оцінку земель».ст..4 та 25 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» , враховуючи рекомендації постійної комісії з питань земельних відносин та екології, сесія сільської ради

ВИРІШИЛА:

 

1.     Затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель с. Біла, розроблену Державним агентством земельних ресурсів України Державне підприємство «Волинський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», на підставі договору на розробку технічної документації з нормативної грошової оцінки земель с. Біла від 23.04.2012 року №156.

2.      Виконкому Білівської сільської ради довести до відома орендарів земельних ділянок, які використовуються ними в межах населених пунктів, забезпечити застосування нової грошової оцінки земель села при укладанні договорів оренди земельних ділянок та при перегляді річної орендної плати за землю в діючих договорах.

3.  Зобов'язати орендарів земельних ділянок:

- одержати у відділі Держземагенстві у Чортківському районі витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок після набрання чинності їх у відділ правових, земельних відносин та містобудування виконавчого комітету сільської ради для укладання додаткових угод про зміну розміру орендної плати.

4.  Землевпоряднику земельних відносин та виконкому Білівської сільської ради забезпечити застосування нової грошової оцінки земель села при укладанні договорів оренди земельних ділянок та при перег ляді річної орендної плати за землю в діючих договорах.

5.      Копію       рішення направити у відділ Держземагенства у Чортківському районі.

Сільський голова                                                                   В. П. Шматько

 

Аналіз регуляторного впливу

проекту рішення Білівської сільської  ради Чортківського району

«Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель с.Біла»

            1. Визначення і аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання.

            1.1 Цей регуляторний акт забезпечує застосування нової нормативної грошової оцінки земельних ділянок с. Біла для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок відповідно до законодавства, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, продажу забудованих земель та проведенні земельних аукціонів та зумовлює надходження додаткових коштів до бюджету.

2. Цілі державного регулювання.

            2.1 Цілями регуляторного акту є:

            - введення в дію нормативної грошової оцінки земель населеного пункту с. Біла

            - застосування нової грошової оцінки земель населеного пункту с. Біла, для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок відповідно до законодавства, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, продажу забудованих земель та проведенні земельних аукціонів;

            - направлення додаткових коштів на здійснення програми соціально-економічного розвитку, збільшення фінансування соціальної сфери та інші цілі згідно законодавства.

3. Визначення та оцінка усіх прийнятих альтернативних способів досягнення встановлених цілей з аргументацією переваг обраного способу.

            3.1. Альтернативи  прийняття запропонованого проекту рішення сільської ради немає, так як відповідно до законодавства  грошова оцінка земель розташованих у  межах  населених  пунктів  незалежно  від  їх цільового призначення  проводиться - не рідше ніж один раз на 5-7 років.

            3.2. Розробка і запровадження нормативно-правового акту, орієнтованого на реалізацію Закону України „Про оцінку земель”, дозволить максимізувати корисність використання ресурсного потенціалу територіальної громади, мінімізує можливості збиткової або неефективної експлуатації комунального майна, та дасть можливість в більшій мірі наповнювати бюджет сільської ради.

4. Механізм реалізації мети

            4.1 Запровадження регуляторного акта дозволить максимізувати корисність використання ресурсного потенціалу територіальної громади, мінімізує можливості збитків або неефективної експлуатації комунального майна.

5. Обґрунтування можливості досягнення поставлених цілей у разі затвердження запропонованого регуляторного акта і оцінка можливості проведення і виконання вимог регуляторного акта.

           5.1 Застосування нормативної грошової оцінки земель с.Біла. забезпечить збільшення надходжень до бюджету сільської ради та дозволить направити додаткові кошти на здійснення програми соціально-економічного розвитку, збільшення фінансування соціальної сфери та інші цілі згідно законодавства.

6. Визначення очікуваних результатів ухвалення запропонованого регуляторного акта.

           6.1 Регулювання впливає на кожну з трьох базових сфер: інтереси громадян та суб’єктів господарювання, у власності чи користуванні яких знаходяться земельні ділянки, інтереси держави, органу місцевого самоврядування.

 Сфера впливу    

Вигоди 

 

Витрати

 

Орган місцевого самоврядування

Регулювання та планування надходжень до сільського бюджету, більш ефективне  використання земельних ресурсів територіальної громади, можливість направлення додаткових коштів на здійснення програм соціально-економічного розвитку, збільшення фінансування соціальної сфери села.

Витрати на виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населеного пункту с. Біла

Суб’єкти господарювання, у власності чи користуванні яких знаходяться земельні ділянки

Отримання витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, які знаходяться у їх власності або користуванні, для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського виробництва.

Економічне стимулювання ефективного та раціонального використання земельних ділянок. 

Витрати на виготовлення витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок.

Обов’язкові платежі за землю податкового характеру (земельний податок або орендна плата за землю).

Громадяни у власності чи користуванні яких знаходяться земельні ділянки               

 

Отримання витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, які знаходяться у їх власності або користуванні, для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського виробництва.

Економічне стимулювання ефективного та раціонального використання земельних ділянок. 

Витрати на виготовлення витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок.

Обов’язкові платежі за землю податкового характеру (земельний податок або орендна плата за землю).

 

7. Обґрунтування запропонованого терміну дії регуляторного акта.

           7.1 Пропонується встановити необмежений строк дії запропонованого регуляторного акта, що співвідноситься з цілями його прийняття. Зміни до регуляторного акта вноситимуться в разі потреби або за результатами звіту про відстеження його результативності та у разі внесення змін до чинного законодавства.

8. Визначення показників результативності регуляторного акта.

            8.1 Показниками результативності запропонованого проекту рішення сільської ради є майбутнє збільшення надходжень до бюджету сільської ради.

9. Визначення способів, за допомогою яких здійснюватиметься відстеження результативності регуляторного акта у разі його ухвалення.

            9.1 Відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися сесією Білівської сільської ради. 

Переглядів: 605 | Додав: Sergo8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz

Copyright Sergiy Kotsan © 2024
BY S.Kotsan